Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă
 

Sărbătoarea Vinului Nou (noiembrie)

Sărbătorită în comuna Ostrov, ca parteneriat public – privat cu Primăriile Ostrov (Constanţa) şi Silistra (Bulgaria), are ca scop prezentarea produselor realizate pe Domeniile Ostrov şi lansarea ”vinului nou” local.

Participă la organizarea evenimentului primăriile din comuna Ostrov şi oraşele Călăraşi, Silistra – Bulgaria, mass-media locală şi centrală, mediul de afaceri local, reprezentat prin producători de tradiţie, Vinăria Ostrov, Vinăria Lipniţa şi reprezentanţi din Bulgaria care îşi prezintă vinurile specifice, Asociaţia Oenologilor din Bulgaria, Asociaţia Profesională de Vitivinicultură „Domeniile Ostrov”. Astfel, în 2009,la Sărbătoarea Vinului Nou au participat aproximativ 350 persoane din Silistra, Călăraşi, Constanţa, Bucureşti şi Ostrov.


Tabere internaţionale de artă şi creaţie "Durostorum Terasele Dunării" (iulie - august)

Taberele reunesc artişti plastici profesionişti, amatori, debutanţi şi studenţi din România, Bulgaria şi alte ţări europene, specializaţi în sculptura în piatră şi lemn, pictură, grafică, ceramică, textile şi metaloplastie. Organizarea este în parteneriat public-privat cu Fundaţia Sf. Miron, Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, muzeele de artă din Galaţi, Drobeta-Turnu Severin, Târgovişte, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa, primăriile din Ostrov, Călăraşi, Silistra şi Constanţa. Cele peste 50 de lucrări tablouri şi sculpturi rămase la Ostrov constituie baza Muzeului de artă din localitatea Ostrov.


Tabără de creaţie "Dunărea şi Dobrogea creştină" de la Dervent (iulie)

Tabăra reuneşte sculptori şi artişti plastici romani şi din alte ţări europene. Volumul de lucrări realizate de plasticieni în timpul taberei este folosit la amenajarea drumului care duce de la incinta mănăstirii Dervent către izvorul tămăduitor. Ediţia 2008 a taberei de la Dervent a avut un caracter internaţional, adunând laolaltă pictori şi sculptori din Romania, Bulgaria, Serbia, Franţa şi Statele Unite, iar in 2009, a avut un caracter naţional cu o temă dedicată sculpturii în piatră de Dobrogea. Tabăra de creaţie este organizată de Mănăstirea Dervent, împreună cu Filiala Constanţa I a Uniunii Artiştilor Plastici din România, coordonator de proiect fiind criticul de artă cunoscut.


Zilele localităţii Ostrov

Manifestarea din zonă are loc în fiecare an în luna mai şi se sărbătoreşte odată cu Ziua Eroilor şi înălţarea Domnului Isus. Primăria Ostrov organizează, cu prilejul Zilei Comunei, o serie de manifestări care includ petreceri câmpeneşti, spectacole şi întreceri sportive.
Nu există comentarii la acest articol.