Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Sărbătoarea hramului Mănăstirii Dervent, 06 mai 2016

Evenimentul cultural – religios, Hramul Sfintei Manastiri Dervent, Izvorul Tamaduirii, s-a sarbatorit in 2016, pe 6 mai. Evenimentul a atras peste 500 de persoane. Reprezentanţii UAT Ostrov s-au numărat printre invitaţii evenimentului mediatizat în presa de profil: Trinitas TV, Neptun TV, Antena 1, PRO TV, Radio Constanţa, înregistrări video youtube.

Vizioneaza clip-ul

Pentru mai multe detalii: UAT Ostrov, Sfânta Mănăstire Dervent: 0241 857.707.


Ziua eroilor şi a Comunei Ostrov, 09 iunie 2016

Primăria Ostrov a organizat în data de 09 iunie 2016, evenimentul cultural denumit „Ziua eroilor si a comunei Ostrov”, in centrul comunei, in apropierea Monumentului Eroilor Ostroveni. Evenimentul a inclus un program pregătit de elevi, precum şi comemorare si depunere de coroane la monumentul eroilor din localitate. S-a apreciat un numar de aproximativ 200 participanţi, inclusiv turişti.

Ziua eroilor şi a Comunei OstrovZiua eroilor şi a Comunei OstrovZiua eroilor şi a Comunei Ostrov

Pentru mai multe detalii: UAT Ostrov, Crişan Smaranda, 0241 857 010


Tabăra Naţională de Creaţie ADAMCLISI ART ARCHEOLOGY - Ediţia a III-a, 1-10 august 2016

Cea de-a III-a editie a Taberei Nationale de Creatie ADAMCLISI ART ARCHEOLOGY a fost organizata tot de o asociatie culturala din Constanta in perioada 1-10 august 2016 si artisti din centrele universitare Bucuresti, Constanta si Germania, de la specialitatile sculptura, pictura si design. Evenimentul a atras peste 300 de persoane si a fost mediatizat in presa: Neptun TV, Radio Constanta, telegraf online, cuget liber, inregistrari video youtube.

Tabăra Naţională de Creaţie ADAMCLISI ART ARCHEOLOGYTabăra Naţională de Creaţie ADAMCLISI ART ARCHEOLOGYTabăra Naţională de Creaţie ADAMCLISI ART ARCHEOLOGYTabăra Naţională de Creaţie ADAMCLISI ART ARCHEOLOGYTabăra Naţională de Creaţie ADAMCLISI ART ARCHEOLOGYTabăra Naţională de Creaţie ADAMCLISI ART ARCHEOLOGYTabăra Naţională de Creaţie ADAMCLISI ART ARCHEOLOGY

Pentru mai multe detalii: UAT Adamclisi, 0241 854 623


Maratonul Dacia – Pontica, Adamclisi. 06.11.2016, Editia 1

“Maratonul Dacia-Pontica, Adamclisi”, 06.11.2016, Editia I, este organizat de către o Asociație sportivă din Constanța, în parteneriat cu Primăria comunei Adamclisi, Consiliul Județean Constanța, Direcția pentru Tineret și Sport Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Mănăstirea Peștera Apostol Sfântul Andrei, adresându-se iubitorilor de alergare și împătimiților de istorie.

Acest maraton este inclus în ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru România și istoria ei”, organizate de maratoniștii din România în perioada 2011-2016. În cadrul acestui ciclu, concurenții intră în contact direct cu istoria, natura, cultura și tradițiile stramoșești (Maratonul Zăpezii, Dracula Maraton, Maratonul Regal, Maratonul celor două lacuri, Maratonul Ștefan cel Mare, Maratonul Delta Dunării, Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, Maratonul Pe aici nu se trece, Maratonul Recunoștinței Roșia Montană, Maratonul Recunoștinței Târgu Jiu, Maratonul Prieteniei - organizat la Plevna, în Bulgaria, prin locuri în care s-au jertfit ostașii români în anul 1877 pentru independență, Maratonul Independenței).

Maratonul Dacia Pontica este o probă a curajului care are drept scop promovarea alergării pentru sănătate în rândul tinerilor și educarea acestora pentru cunoașterea Istoriei României.

Două ștafete de copii vor alerga din kilometru în kilometru pe traseul competiției, de 42 km, ducând fiecare câte un tricolor:

  • Ștafeta 42X1km a comunei Adamclisi, formată din copii de la școlile generale din comună,
  • Ștafeta 42X1km a județului Constanța, formată din copii din comuna Deleni și din alte localități ale județului Constanța.
Maratonul Dacia – Pontica, Adamclisi. 06.11.2016, Editia 1Nu există comentarii la acest articol.